Kipper karte Ocjena: Nije ocjenjeno

< Članci
Prema dostupnim podatcima Kipper karte pojavljuju se 1890 kod Matthias Seidlein koji ih je napisao prema uputama Susane Kipper te postao njihov izdavač. Od tog vremena pa do današnjih dana one su još uvijek uvijek tiskaju prema njihovu izvorniku, iako su 1900 i 1910 izdana nova izdanja također od Matthias Seidlein ali sa potpisom F. kiper. 1920 prava na karte dobiva tvrtka FX Schmid. Tijekom godina njihova tiskanja došlo je do pogreške sa kartom 22 koja je pri tiskanju okrenuta naopako no i to je kasnije ispravljeno. Budući da su mnogi počeli raditi s tim kartama od 2000.g. prodaje ii tvrtka ACE Altenburger, a od 2006 godine postoji i njihova modernija varijanta Mistične Kipper karte. Sam špil Kipper karata sadrži 36 karata jednako kao i špil Sudbinskih karata odnosno Lenormand karata. Iako se vrlo lako može povući paralela između Kipper i Sudbinskih karata one ipak nisu iste. Ne razlikuje ih samo činjenica da se autor Kipper karata poznaje dok za autora sudbinskih karata nema nikakvih podataka tko bi mogao biti njihov autor već je razlika vidljiva i na samim slikama.

Slike Kipper kartama uglavnom nam pokazuju situacije koje se dešavaju unutar zatvorena prostora (kuća, zgrada, soba) i tek poneka karta pokazuje situacije koje se dešavaju vani. Jednako tako može se zamijetiti da većina Kipper karata pokazuje ugodne situacije ili situacije samoće, te situacije koje su povezane s organima zakona vojske. Ono što navodi da bi vrijeme nastanka Kiper karata mogao biti 1871. g jest i sama odjeća likova ali i ženski likovi koji neodoljivo podsjećaju na Caricu Sissi, te odsustvo bilo kakvih religijskih simbola na samim kartama, te karte oficira što je karakteristika za vrijeme prije revolucije u Njemačkoj. Pejzaž na kartama upućuje nas da bi karte mogle biti smještene na potezu južna Njemačka - Austrija - Bavarska. po prikazima planina na kari te uniforme oficira ali i naziva grada na karti putovanja koji je u tom vremenu pripadao Bavarskoj.

Pitanja na koje Kiper karte mogu dati odgovore:
- Kratka i brza pitanja kojima je odgovor DA ili NE
- Kakva je vaša veza, prijateljstvo, ili obiteljski odnos?
- Da li ćete napredovati u poslu?
-Da li je pogodan trenutak za razgovor sa organima vlasti ili državnih institucija?
Da li napraviti poslovnu ili emocionalnu promjenu, što možete očekivati, ali i dobiti kroz istu?
-Kakav ishod sudskog spora možete očekivati?

I na kraju;
Iako su Kipper karte nastale vrlo davno i spadaju u klasične Njemačke karte velikim brojem karata koje predstavljaju osobe, te s čak 3 karte koje predstavljaju organe zakona, ili institucije vrlo su primjenjive i na naše vrijeme.

Još tarot članaka?

Simboli – nastavak značenja

Tumačenje simbola - nastavak

6 Osobnih brojeva

Saznajte kako izračunati 6 osobnih brojeva ali i što pojedini broj otkriva

Čemu težite saznajte kroz vaš aktivni broj

Čemu težite saznajte kroz vaš aktivni broj

Arhetipski, Sekundarni i Master brojevi

Pri svakoj numerološkoj analizi susrećemo TRI vrste brojeva, to su Arhetipski brojevi, Sekundarni, i Master brojevi

O Anđelima

Riječ anđeo znači »vjesnik«, »glasnik«. Anđeo navješćuje, prenosi poruke božanskog uma našega Stvoritelja. Oni su nam dar od Boga, poslani kako bi nas podsjetili na našu božansku prirodu, poticali na ljubav i dobrotu.

Grane Astrologija

Koju granu astrologije koristiti za vaša pitanja prema područjima interesa, te tipovima karata koje obrađuje

Tarot otvaranje sa 3 karte

Tarot otvaranje sa 3 karte koristi se onda kada želimo dobiti brzi odgovor . U ovom otvaranju možemo koristiti samo karte Velike Arkane ili čitav špil.

Rune

Rune same po sebi su blage i dobre te vam neće nanijeti nikakvo zlo, njima se možete koristiti bez obzira na to jeste li Pagan ili kršćanin Prije no što su postale sredstvo za proricanje i magijsku uporabu

Ljubav u Kockicama

Zatražite odgovore kockica ukoliko vas zanima što je ono što tek dolazi na planu vaših emocija.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje kolačiće (cookies).       Više informacija

Samo za punoljetne osobe

Ukoliko niste punoljetna osoba molimo Vas da odmah napustite stranice!Nemam 18 godina